شهر خوبان

چو غلام آفتابم

هم از آفتاب گویم





دنبال کنندگان ۱ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
پیوندها

۳ مطلب در آبان ۱۳۹۵ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

یا لطیف

 همراهان سلام



اکنون ماه غم و اندوه محرم را با تمام سختیها ومراراتها سپری وپشت سر نهادیم  و ازماه صفر نیز چند روزی بیش نمانده است تا سال دیگری باشیم وعاشورا وتاسوعا دیگری را تجربه کنیم ویا..

.ماه صفر ماهی که با اندوه حسینی اغاز می شود و بادرد جانگاه رحلت رسول مهربانیها (ص)و خلیدن صفرای امام مجتبی کریم اهل بیت (ع)و امام رضا ثامن الحج  پایان می پذیرید .واربعین  نیز روزی از همین ماه است و

ان روز اوج  وشکوه حضور مردمی در یک نقطه از کره خاکی است بدور از سیاست بازیها و پروژه سازیها که از هر واقعه ای نگرش بازاری وتجاری که به تبعش مال ثروت ومکنت و نام ونان سیاسی  به ارمغان می آوردشوربختانه هستند و بودند و خواهند بود ولو اندک وقلیل کم و گم ولی هستند کما اینکه بودند  بدانند

شمار زائران کربلا در اربعین حسینی + ویدیو

پیاده روی اربعین حسینی در کشور سوئد + تصاویر

هرکس که با این موج عظیم انسانی با چنین دیدگاهی بنگرد حتم بداند فردا را بدون آنکه بیاید باخته است واما اربعین..

تصاویر پیاده‌روی اربعین از صد سال پیش تا امروز

اربعین در لغت به معنای چهلم و در اصطلاح به بیستم صفر ۶۱ هجری قمری، چهلمین روز شهادت امام حسین (ع) گفته می‌شود. روزی که سال‌هاست عشق به سومین امام شیعیان را در دل‌ها زنده نگه داشته و هر سال برای زیارت میلیون‌ها نفر را روانه کربلا می‌کند.

نخستین‌هایی که اربعین امام حسین‌(ع) را زنده نگه داشتند، چه کسانی بوده‌اند؟

شیخ مفید در کتاب «مسارالشیعه» و شاگردش شیخ طوسی در  کتاب«مصباح المجتهد» زمان بازگشت اهل‌بیت امام حسین (ع) از  دمشق به مدینه است. همچنین بنا بر نقل دیگری از شیخ مفید، جابر بن عبدالله انصاری، به عنوان یکی از نخستین زائران امام حسین (ع) در این روز وارد کربلا شده و زیارت اربعین را به جا آورده است.

محمد ابراهیم آیتی در صفحه 221 کتاب «بررسی تاریخ عاشورا» در این زمینه نوشته است؛ «جابر بن عبدالله انصاری ... بیستم ماه صفر، درست چهل روز بعد از شهادت امام وارد کربلا شد و سنت  زیارت اربعین امام به دست او تأسیس گردید.».

همچنین برخی دیگر از منابع تاریخی در این زمینه نوشته‌اند؛«از زمانی که حضرت زین العابدین، امام سجاد (علیه السلام) با «جابر بن عبد الله انصاری»، صحابه پیامبر (ص) در کربلای مقدس دیدار کرد...»

 در طول 1376 سال قبل تا امروز، هر سال که از این واقعه می‌گذرد، بر تعداد زائران امام حسین (ع) و سرزمین کربلا اضافه می‌شود. حتی در دوره دیکتاتوری «صدام حسین» در عراق و با وجود همه‌ی سرکوبگری‌ها و اعمال فشارها و ممنوعیت‌های اعمال شده، زیارت این سرزمین مقدس در روز اربعین همچنان ادامه داشت، تا سرنگونی رژیم بعث در سال 2003 میلادی، که از آن به بعد، زیارت کربلا در روز اربعین شکل جدیدی به خود گرفت، تا چند سال گذشته که زیارت کربلا و بین‌الحرمین در قالب راهپیمایی معروف «پیاده‌روی اربعین» افزایش پیدا کرد.

به گونه‌ای که به گفته رئیس شورای استان کربلا، در آذر ماه 1393 (دسامبر ۲۰۱۴ - ۱۴۳۶ قمری) حدود ۲۰ میلیون جمعیت در عراق تجمع کردند و تعداد زائران اربعین در سال ۱۳۹۴ (۲۰۱۵ میلادی - ۱۴۳۷ قمری) به ۲۷ میلیون نفر رسید.

تا امروز که جمعیت حاضر در مراسم سوگواری اربعین در عراق در صدر یکی از بزرگترین اجتماعات مسالمت‌آمیز جهان - که چیزی حدود 80 کیلومتر مسافت را شامل می‌شود و سه روز به طول می‌انجامد، - حاضر می‌شوند.

و البته نباید از تلاش سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، در برنامه‌ریزی‌های یکی دو سال گذشته‌اش با هدف ثبت این آئین مذهبی به صورت مشترک با کشور عراق و به عنوان میراث معنوی در یونسکو چشم‌پوشی کرد.

هر چند به دلیل نبود تکنولوژی، امروزه عکس‌ها و اسناد محدودی از «پیاده‌روی اربعین» به عنوان سنت دیرینه‌ی مسلمانان و شیعیان دنیا در دسترس است، اما می‌توان یکی از قدیمی‌ترین اسناد تصویری موجود را مربوط به بیش از 100 سال پیش دانست یعنی سال 1909 میلادی.

 

تصاویر پیاده‌روی اربعین از صد سال پیش تا امروز

 

پیاده‌روی به سمت کربلا، سال 1909 میلادی

 

 

 

تصاویر پیاده‌روی اربعین از صد سال پیش تا امروز

 

 

 

به سمت کربلای مقدس، سال 1916 میلادی

 

 

تصاویر پیاده‌روی اربعین از صد سال پیش تا امروز

 

 

زیارت اربعین سال 1932 میلادی، این تصویر توسط عکاس انگلیسی ثبت شده است

 

 

تصاویر پیاده‌روی اربعین از صد سال پیش تا امروز

 

 

به سمت شهر کربلا در اربعین امام حسین (ع) در سال 1971

 

 

تصاویر پیاده‌روی اربعین از صد سال پیش تا امروز

 

 

طی راه به سمت کربلا آوریل 2003 میلادی

 

تصاویر دیگری از پیاده‌روی به سمت کربلا (زیارت اربعین) که سال مشخصی برای ثبت تصویر آن‌ها ذکر نشده است.

 

 

 

 

تصاویر پیاده‌روی اربعین از صد سال پیش تا امروز

 

 

 

تصاویر پیاده‌روی اربعین از صد سال پیش تا امروز

 

 

تصاویر پیاده‌روی اربعین از صد سال پیش تا امروز

 

 

مقبره حسین (ع)

 

 

تصاویر پیاده‌روی اربعین از صد سال پیش تا امروز

با تشکر ازخبرگزاری فارس 

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13950829000249

  • محمد ساعدی
  • ۰
  • ۰

یا لطیف

همراهان سلام .


اجازه می خواهم در ابتدای امربه جناب سرهنگ روشندل که به فرماندهی نیروی محترم انتظامی شهرستان  منصوب گردیدند خیرمقدم عرض کنم وسربلندی سلامتی وموفقیت روز افزون وتوفیقات هماره خود و تمام نیروهای تحت امرش را از خداوند طلب نمایم وهمچنین  وبه جناب سرهنگ کاظمی فرمانده سابق نیروی انتظامی  ضمن آرزوی سلامت و توفیق خدا قوت قرایی عرض نمایم .واما

 پیشترها از اهمیت سازماندهی در مصرف

اب در بخش  کشاورزی گفتیم و تا آنجا گفتیم که حتی اگر کل دریاچه خزر را هم  به بخشهای جنوبی رباط کریم تهران بکشیم بدون اصلاح در سیستم آبیاری ره بجایی نبرده ایم و مباحثی هم که درادوار گذشته از انتقال آب وپسآب تهران هم با اوضاع احوال کنونی صرف نظر می کنم واما سد کوچری

آنچه که امروز با آن مواجه ایم و اصرار نیز داریم انتقال آب از سد کوچری به شهر ساوه است . تا اینجا راداشته باشیدتا عرض کنم  که این انتقال  حق مسلم این شهر است .همانگونه که حق اراک و قم است 

 سوال اینجاست آیا برای  نابودی این همه اثر تاریخی کهن در منطقه کوچری فکر کرده ایم ؟لطفا متن انتخابی از انتخاب را علی رغم طولانی بودن بخوانید این مبحث را پی می گیرم

منطقه کوچری در شهرستان گلپایگان به بهشت سنگ‌نگاره‌های ایران مشهور است. پژوهش‌های انجام شده در منطقه کوچری منجر به کشف نزدیک به 2هزار سنگ‌نگاره و بوم سنگی شده است. بسیاری از سنگ‌نگاره‌های کشف شده در این منطقه از جنبه‌های گوناگونی همچون تاریخ خط، تاریخ صنعت، تاریخ هنر، نمادشناسی، بحث‌های اکولوژیکی تاریخی و گونه‌شناسی جانوری، مباحث انسان‌شناسی و ... مورد بررسی قرار گرفته که هر یک به نوبه خود بسیار حائز اهمیت است.

کشف 57 منطقه تاریخی در کوچری

چندی پیش کشف چندین محوطه باستانی و سکونتگاه‌های اقوام کوچ رو در این منطقه خبرساز شد و اهمیت تاریخی کوچری را صدچندان کرد. شنیده‌ها حاکی از آن است که تعداد محوطه‌های تاریخی به 57 عدد می‌رسد. اما خوشحالی دوستداران میراث فرهنگی از شنیدن این خبر طولی نکشید چراکه خبر آبگیری سد کوچری چون زهری کام‌شان را تلخ کرد.

انتقال آب از کوچری به قم

6 سال پیش طرح احداث سد کوچری گلپایگان با هدف انتقال آب از سرشاخه‌های دز به قمرود شروع شد اما مسئله‌ای که هیچ‌گاه به آن توجه نشد وجود محوطه‌های تاریخی ارزشمند بر سر راه این سد بود.


همیشه پای یک نماینده در سدسازی درمیان است

سد واژه‌ای است که همیشه پای نمایندگان در احداث آن درمیان است. نمایندگانی که زمان انتخابات بدون درنظر گرفتن مسائل اکولوژیک و محیط‌زیستی وعده احداث سد را به مردم شان می‌دهند و بعد از نشستن بر کرسی بهارستان نیز با چاشنی سیاست آب را به هرکجا که بخواهند انتقال می‌دهند. در این میان این محیط‌زیست کشور است که قربانی این وعده‌های غیرکارشناسی می‌شود.

انتقال آب با فشار سیاست به قم

قم یکی از استان‌هایی است که درچند سال اخیر شاهد انتقال آب از دیگر استان‌های کشور به آن با فشار نمایندگانش در بهارستان بود‌ه‌ایم. نمایندگانی که انتقال آب به قم را یکی از افتخارات دوران نمایندگی خود می‌دانند و هیچ‌گاه به اراضی کشاورزی، باغ‌ها و تمدن‌های چندهزارساله‌ای که قربانی این اقدام آنها شده‌اند اشاره‌ای نمی‌کنند.

سدکوچری درحال آبگیری است

به‌گزارش پایگاه‌ اطلاع‌رسانی نماینده قم، احمد‌امیرآبادی گفته است: انتقال آب از سرشاخه‌های دز به قمرود از حدود 2 سال پیش آغاز شده که برای بهره‌برداری کامل از آن باید سد مخزنی کوچری به اتمام برسد. امیرآبادی افزود: برای اتمام انتقال آب به قم کارهای خوبی صورت گرفته و ساخت سد کوچری پیشرفت خوبی داشته است. 25 میلیارد تومان اعتبار برای تملک نیاز داشتیم که این اتفاق نیز افتاد و تملک روستای کوچری نیز انجام شده و سد در حال آبگیری است. وی با توجه به اهمیت حیاتی سد کوچری به‌عنوان یکی از بخش‌های مهم و ضروری در مسیر تکمیل کامل چرخه پروژه آبرسانی قم، پیگیری‌های موثر از طریق استان و دولت برای تامین منابع مالی مورد نیاز در ساخت این سد را ضروری دانست و گفت: ما نمایندگان استان نیز در حال پیگیری هستیم تا به زودی مشکل پیمانکاران برای تامین منابع مالی این پروژه حل شود. آب ذخیره شده در سد کوچری توسط خط لوله‌ای به طول 108 کیلومتر به تصفیه‌خانه دودهک انتقال یافته و از آنجا توسط خط لوله‌ای به طول 72 کیلومتر به شهر قم خواهد رسید. در مسیر این خط لوله شهرهای خوانسار ، گلپایگان ، خمین ، محلات ، نیم ور ، سلفچگان و ساوه نیز از آب انتقال یافته بهره‌مند خواهند شد.

نابودی سنگ‌نگاره‌های 17 هزار ساله

دکتر محمد ناصری فرد، پژوهشگر سنگ‌نگاره‌های ایران چندی پیش به مهر درباره سنگ‌نگاره‌های کوچری گفته بود: مطلع شدیم که افرادی در حال نابود کردن سنگ‌نگاره‌های تیمره هستند و پس از حضور در این منطقه در نهایت شگفتی متوجه شدم بیش از 2هزار سنگ نگاره که قدمت بعضی از آنها به ۱۷ هزار سال قبل می‌رسد نابود و خرد شده‌اند. ناصری فرد با بیان اینکه طی سال‌های اخیر عامل انسانی باعث از بین رفتن بیش از 6 هزار اثر تاریخی در سنگ نگاره‌های تیمره شهرستان خمین شده است، بیان داشت: توسعه سد در منطقه گلپایگان، طرح انتقال آب از سد کوچری، احداث جاده و احداث سدهای خاکی شهیدآباد، لوزدر و فرنق بسیاری از سنگ‌نگاره‌های منطقه تیمره را نابود کرده است.

میراث فرهنگی هزینه انتقال سنگ‌نگاره‌ها را از وزارت نیرو بگیرد

متاسفانه در سفری که چند هفته پیش به منطقه داشتم، آشکارا شاهد تخریب و به زیرآب رفتن برخی از این سنگ‌نگاره‌های غیرقابل ارزشگذاری بودم که در بی‌تفاوتی و انفعال کامل در حال رخ دادن است. به‌نظرم سازمان میراث فرهنگی باید با هزینه وزارت نیرو این سنگ‌نگاره‌ها را جمع‌آوری و در یک موزه در جنب سد کوچری گلپایگان نگهداری می‌کرد که حتی این اقدام هم انجام نشده است! چرا؟این همه بی‌تفاوتی در دستگاه‌هایی که باید حافظ تاریخ و فرهنگ این کشور باشند، ناشی از چیست؟!

امکان جابه جایی سنگ‌نگاره‌ها وجود ندارد

معاون میراث فرهنگی اصفهان دراین‌باره می‌گوید: حدود 6 سال پیش عملیات سدسازی در منطقه کوچری شروع شد. آب منطقه‌ای تهران به‌عنوان مجری این پروژه است. مکاتبات بسیاری با آب منطقه‌ای درباره سنگ‌نگاره‌ها داشته‌ایم.

ناصر طاهری ادامه می‌دهد: باتوجه به‌وجود سنگ‌نگاره‌ها در بستر طبیعی صخره‌ و سنگ امکان جابه جایی وجود ندارد؛ آنها با محیط پیرامون خود هم‌پیوند شده‌اند. بستری که این سنگ‌نگاره‌ها در آن قرار دارند یکی از ارزش‌های آنهاست و با جدا کردن از ارزش آنها کاسته می‌شود. تاکنون این سنگ‌نگاره‌ها ارزشگذاری نشده‌اند، اصولا ارزش آنها به پیشینه تاریخی و فرهنگی است که نشان از تاریخ و تمدن بشری دارد.

او می‌افزاید: در‌ آن زمان با شرکت آب منطقه‌ای مکاتبه‌ای کردیم، در جواب اعلام کردند با پژوهشکده میراث فرهنگی قرارداد مطالعه و نجات بخشی را منعقد کرده‌اند و درحال مطالعه این طرح هستند. به پژوهشکده اطلاع داده‌ایم که آبگیری سد را شروع کرده‌اند ولی اداره میراث فرهنگی اصفهان از نتیجه پژوهش آگاه نیست و باید از مسئولان در پژوهشکده میراث فرهنگی سوال شود.

طاهری با اشاره به اینکه طرح نجات‌بخشی این سنگ‌نگاره‌ها مطرح است، عنوان می‌کند: دو راه حل پیشنهاد می‌شود؛ راه اول این است که می‌توان این سنگ‌نگاره‌ها را به مکانی به‌عنوان موزه برای محافظت انتقال داد و راه‌حل دیگرمشخص کردن محل مستندسازی و جانمایی سنگ نگاره ها روی نقشه است. با این کار در آینده می‌توان از این منطقه به‌عنوان موزه زیر آب استفاده و بهره‌برداری کرد.

او یادآور می‌شود: طبق مصوبه هیات وزیران باید در مرحله امکان‌سنجی طرح‌های بزرگ و ملی از میراث فرهنگی درباره شرایط و ضوابط محوطه‌های تاریخی استعلام شود که این کار انجام نشده است.

منبع: قانون

  • محمد ساعدی
  • ۰
  • ۰

یا لطیف

همراهان سلام

ابتدا ورود جناب ریاست محترم جمهوری و هیات همراه را به استان مرکزی خوش آمد عرض می کنم .ومقدم  وزرای محترم بهداشت و درمان و جهاد کشاورزی وهیت همراه  را به شهرستان گرامی می داریم و برای ریاست محترم جمهور و تمام دولتمردان وزیران. معاونین ومدیران ..سلامتی موفقیت و وحسن عاقبت عاقبت در خدمتگذاری به ملت شریف و فداکار ایران زمین را از خداوند بزرگ مسئلت داریم

 عرض کنم حضور مبارک مرورگران عزیز وخوب مهربان که گاها با حضور گرم بالای هزاری نفری خود این حقیر رامورد لطف وعنایت قرار می دهند

مخزن سد

آنچ که در این مقال مستندا با تکیه بر مظبوعات گذشته وحال پیرامون سد کوچری نگاشته شده وبخشی از وعده ها وگفته های وزیران و واستانداران وفرمانداران از همه مهمتر نمایندگان اسبق و سابق و حال در باره این سد مهم وجود دارد را تقدیم حضور گرمتان نمایم چه این سدکه در هشت کیلومتری پایین دست گلپایگان  ساخته شده است قرار است . سه استان اصفهان. مرکزی و قم را زیر پوشش آبدهی قرار دهد و با همین هدف در سال 1381کلنگ احداث خورد. واما

 هدف از ساخت این سد

 (انتقال ۱۸۲ میلیون متر مکعب آب در سال از سرشاخه های دز به سد کوچری با هدف تامین آب شرب درازمدت شهرهای قم، خوانسار، خمین، گلپایگان، محلات، نیمور و سلفچگان و ساوه ونیز تخصیص مقداری از آب انتقال یافته به صنعت برای جبران کمبود روزافزون آب شهرهای با جمعیت بالا است.)این بحث اولیه است بااجرای کامل این طرح بنا بر این است که(آب از سرشاخه های دز به قمرود از سه بخش عمده تونل های اصلی انتقال و آبگیرها، سد کوچری و خط لوله آبرسانی تشکیل شده و سیستم انتقال آب از سرشاخه های دز شامل چشمه سرداب، رودخانه های دره لکو، دره دزدان و دره دایی به مخزن سدکوچری واقع در پایین دست سد گلپایگان است) انتقال یابد . واما ساوه

در سخنانی که در  20تیرماه سال جاری وزیر  محترم نیرو بر بروی خروجی خبرگزاریها  در ساوه قرار گرفت واینجا از قول خبر گزاری مهر به ان اشاره می شود وارد فاز جدیدی شد چه جناب وزیر فرموده بودند:طرح انتقال آب از سد کوچری به ساوه در صورت انجام قرارداد داخلی ۳۰۰ میلیارد تومان هزینه در برداشت، اما از طریق فاینانس خارجی به مراتب با اعتبار کمتری به بهره برداری می رسد.

از زبان زنده یاد حسین اسلامی نماینده فقید واسبق ساوه زرندیه در باره اهمیت انتقال آب از این سد را بارها وبارها خواندیم وشنیدیم و دکتر میرگلوبیات نیز در این مورد  تاکیدات مهمی داشتندکه به عنوان یک نمونه می اورم که با کلیک برروی سر تیتر داخل پرانتز در دسترس قرار می گیرد

‌(نماینده ساوه در مجلس: در انتقال آب از سد کوچری به ساوه تسریع شود - ایسنا)

این که ساخت این سد چه بلایی بر سر آثار دیرین وکهن دشت کوچری گلپایگان آورده است مثنوی خروارها کاغذ است که فقط به یک نمونه ازآن در این بخش می پردازم تا به اصلی که جناب نوبخت از معاونین محترم ریاست جمهور به آن پرداخت تا عکس العمل نماینده محترم کنونی مجلس و به تبع آن کنشگری در فضای حقیقی و به خصوص فضای رادر پی داشت را پی جویی کنیم . وضعیت و مقدار ذخیره آب این سد چگونه است را هم به شرط بقا خواهم اورد ...

ابتدا نابودی آثار دیرین

سدسازی غیراصولی همچنان در کشور قربانی می‌گیرد اما این‌بار قربانی آن تمدن چندهزارساله  کشور است که در خواب غفلت مسئولان به زیر آب می‌رود.
منطقه کوچری در گلپایگان را همه به سنگ‌نگاره‌هایی که قدمت برخی از آنها به 17 هزار سال باز می‌گردد، می‌شناسند.

بهشت سنگ‌نگاره‌هایی که حالا درحال غرق شدن است و می‌گویند مسئولان در فکر نجات‌ بخشی آن هستند. حال پرسش این است که چگونه می‌خواهند سنگ‌نگاره‌هایی را که دیگر در زیر آب هستند نجات دهند؛ آیا برای این اقدام کمی دیر نیست؟ برخی نیز می‌گویند شاید کوچری اولین موزه زیرآب کشور شود.

 در روزگاری که هنرمندان و فعالان میراث فرهنگی پریشان و نگران وضعیت موزه‌های کشور هستند و هر روز خبر واگذاری یک موزه به‌گوش می‌رسد چگونه می‌توان موزه‌ای زیرآب راه‌اندازی کرد؟

وجود 2هزار سنگ‌نگاره در کوچری
بخش 2 در پستت اینده و بزودی...


  • محمد ساعدی