یا لطیف
آراء مجازات توهین و نشر اکاذیب وبلاگنویس ساوهای غیرقطعی است
رئیس کل دادگستری استان مرکزی گفت: آراء مربوط به وبلاگنویس ساوجی نسبت به مجازاتهای توهین و نشر اکاذیب غیرقطعی بوده و در مرحله تجدید نظر در حال بررسی است، هر اتفاقی در دادگاه تجدید نظر متصور بوده و ممکن است رای منجر به برائت شود یا نشود.
حجتالاسلام قاسم عبدالهی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه مرکزی- در این خصوص گفت: این وبلاگنویس درباره اتهام افترا تبرئه شده و اتهام وی در حال حاضر افترا نیست، بلکه توهین و نشر اکاذیب است.
عبدالهی گفت: در حال حاضر سه شاکی نسبت به دو جرم از وی شکایت کردهاند، این دو جرم که توهین و نشر اکاذیب است در مراحل بدوی ثابت شده و رای در مراحل تجدید نظر هنوز قابلیت بررسی و تغییر دارد.
رئیس کل دادگستری استان مرکزی افزود: آراء وی نسبت به مجازاتهای توهین و نشر اکاذیب غیرقطعی و در مرحله تجدید نظر در حال بررسی است، هر اتفاقی در دادگاه تجدید نظر متصور بوده و ممکن است رای منجر به برائت شود.
عبدالهی ادامه داد: فعلا رای قطعی نیست و در صورت قطعی بودن تنها یکی از این شش فقره 74تایی شلاق برای وی قابلیت اجرا دارد آن هم در صورتی که قطعی شود.
وی با بیان اینکه در برخی مجازاتها تعدد وجود دارد، ادامه داد: وی سه شاکی خصوصی دارد که نسبت به دو جرم از وی شکایت کردهاند، اینکه وی به سه فقره 74 تایی ضربه شلاق محکوم میشود به این معنی نیست که سه فقره 74 تایی ضربه خواهد خورد بلکه بدان معنی است که برای هر سه محکوم شده، اما یک فقره 74 تایی ضربه خوردن کافی است. همچنین این بدان معنی هم نیست که نسبت به دو مورد دیگر تبرئه شده است.
به گزارش ایسنا؛ برخی شبکههای اجتماعی و رسانهها از صدور حکم 444 ضربه شلاق برای یک وبلاگنویس ساوهای خبر داده بودند و در این اخبار آمده بود شخص مذکور به تحمل شش فقره 74تایی ضربات شلاق و مجموعا 444 ضربه محکوم شده است.و
در ادامه
تشریح پرونده محکومیت وبلاگ نویس ساوه ای
رئیس کل دادگستری استان مرکزی با اشاره به موضوع عنوان شده در فضای مجازی در ارتباط با محکومیت وبلاگ نویس در استان مرکزی و ضربات شلاق معین شده برای این متهم گفت: این پرونده با توجه به تحقیقات انجام شده دارای سه شاکی است که براساس مستندات قانونی برای هریک از شکایات چون تعداد آن افزوده شده حداکثر مجازات در نظر گرفته میشود که در مجموع برای این متهم 444 ضربه شلاق تعیین شده و درحال حاضر پرونده در مسیر اجرای حکم بدوی است.
وی ادامه داد: در بسیاری از فضاهای مجازی اعتراضات بسیاری براین موضوع وارد است که چرا حکم این پرونده شلاق بوده که باید این نکته را بیان کرد که ما همواره تابع قانون بوده و نظر قاضی با توجه به شرایط پرونده این تشخیص داده شده که حکم محکوم پرونده شلاق باشد.
رئیس کل دادگستری استان مرکزی تصریح کرد: البته ممکن است که برای پرونده مورد نظر در دادگاه تجدید نظر بعدی جزای نقدی را قانون تعیین کند.
حجتالاسلام عبداللهی با اشاره به جزای شلاق برای محکوم گفت: البته یک اصلی را تمام حقوق دانان قبول دارند و آن این است که مجازات برای مجرم باید به صورت شخصی بوده و بر دیگران تاثیری نداشته باشد و درست است که شلاق در افکار عمومی یک مجازات خشن است اما در برخی از موارد حکم شلاق میتواند سبب از بین رفتن دردهای بزه دیده باشد.
وی افزود: به طور مثال حبس یک مجازات شخصی نیست چراکه با صدور این حکم برای فرد مجرم هم خانواده و هم جامعه درگیر این حکم میشوند، البته میتوانیم بسیاری از اقدامات فرهنگی که در حیطه خود فرد مجرم را به جای شلاق جایگزین کنیم. و در آخر
درخواست یک فعال سیاسی از رئیس جمهور: نگذارید با شکایت دولتی ها این وبلاگ نویس شلاق بخورد